torsdag 9 oktober 2014

Aloha, Inte ett hastverk

'att brodera bör inte vara ett hastverk'  Jag citerar Eva Köhlmark ur boken Broderier.Jag vet det och njuter av att låta broderandet ta tid. Men…ibland måste man bara skynda på. Jag hinner inte sitta varje dag. Den senaste tiden inte ens varje vecka. Faktum är att jag inte broderat många stygn alls sedan semestern. Det är frustrerande (ja ni vet) och då måste jag tillåta mig själv att slarva mig fram, inte brodera så noga. Lite snabba spontana stygn som förhoppningsvis leder en vidare i tanken om inte annat.


Det viktiga är ibland att få fart på tråden, låta den gå, se vart den leder. Sedan kan man lägga ned mer omsorg på idén, kompositionen och stygnen.


Mitt långsamma verk som skulle göras klart under sommaren har alltså gått i stå men jag vet nu hur jag skall fortsätta. Landet är nu stängt för säsongen och broderiet fått följa med in till stan och vidare på en lång resa till varmare breddgrader. Kanske blir det klar över jullovet…


Vår turné med Re Rag Rug tar oss först till Hong Kong för att ställa ut alla mattor! Utställningen öppnar den 24 oktober och pågår till den 23 mars 2015 Därefter åker vi till Indien för att arbeta vidare med våra re-producerade mattor, tillbaka till Hong Kong för att föreläsa och undervisa på HKDI, en designutbildning. Avslutningsvis tillbringar jag julledighet med familj i Australien, och där, hoppas jag att nålen får fart och broderiet att blomma ut. Jag hoppas förstås hitta intressant broderi på resan som jag kan dela med mig av. Aloha för nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar