söndag 8 november 2015

Broderispaning i Marais 2

Mitt emot Picassomuseet ligger Gallerie Collection där några medlemmar ur Ateliers d'Art de France bjöd in till en annorlunda fest.

Le diner de famille (familjemiddagen) av Céline Tuloup böjd på broderi 'Duken' och 'Resterna' som lockar fram det undermedvetna med ett dukat bord i slutskedet av en måltid. 


Koppar har slagits omkull och fläckat duken, fläckarna och sölat är broderat med täta stygn och kommer aldrig att gå att tvätta bort. Fläckarna blir minnen från tidigare måltider, en familjehistoria.

Servetterna är också broderade, med samma täta och kompakta stygn. Motiven, bygger på symmetriska bilder från Rorschachtest, där man i bilden projicerar material från sitt undermedvetna. Vad skulle bilden, i det här fallet resterna, som är spår från barndomen kunna föreställa?Atelier d'Art de France representerar 6000 konsthantverkare och hantverksföretag i Frankrike. Deras uppgift är att förhöja, representer  skydda och stödja den ekonomiska utvecklingen av professionella hantverksutövare. Ordförande är Serge Nicole som också har grundat hantverksbiennalen Révélation i Grand Palais, som går av stapeln 2017 nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar