tisdag 18 juni 2013

Samarbete med Anna Erlandsson

Jag hade en mycket inspirerande dag idag! Träffade illustratören Anna Erlandsson från Jämtland som var i stan för att diskutera ett broderi. Anna har fått i uppdrag att skapa en altartextil till en nybyggd kyrka i Krokom och jag har äran att delta i arbetet. Vi träffades redan den 2:a januari i år för att spåna lite om hur och med vad.


Redan från början ville vi bjuda in lokala brodöser till projektet och Anna hade en tanke om att också skolbarn kunde vara delaktiga, kanske med skisser på lamm och renar. Sagt och gjort. Idag tittade vi på skisserna som Anna fått in av gjorda av elever i kommunens skolor. Vi diskuterade material, teknik och förstås montering.

En av Annas favoritaffärer: Folckers band på Hornsgatan i Stockholm


Guldband kan komma till användning.

* Anna broderar också själv, gärna på gamla dukar och möbeltyger med sytråd
Under våren ägnat hon sig åt ett 'berättande  broderi': under tre veckor (av fem för att hon var sjuk när loppet började...) deltog hon i ett skidlopp i Finland på gränsen till Ryssland! Varje kväll efter avklarad dagsetapp ägnade Anna åt att sätta igång ett broderi med en betraktelse av dagen som gått och de tre nya finska ord hon bestämt sig för att lära sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar