onsdag 17 april 2019

Vernissage på HV Galleri - tyllbroderiet gör en världsomsegling!

Handarbetets Vänner är ett textilt centrum för utbildning, utveckling och tillverkning av avancerade textilier och design.


Outforskat vatten – tyllbroderiet gör en världsomsegling

Vernissage onsdag den 24 april kl 17.00-19.00. 


I utställningen, signerad Katarina Evans, bjuds en upptäcktsresa med nål och tråd i materialet tyll. Det är broderier stora och små. Det största i form av en världskarta, det minsta frimärkesstort. Broderier som utforskar yta, struktur, lager-på-lager och de för tyll – och spetssömmar karakteristiska genombrutna ytorna som skapar ljus och skuggeffekter. Broderier där avigsidan är lika mycket del av arbetet som framsidan. 
Temat för utställningen är hav och vatten - och vad som lever under ytan. 
Medutställare är studenter på Handarbetets Vänner Skolas sömnadsutbildning och Livstycket Kunskaps- och designcenter i Tensta.
Om Katarina Evans: Katarina Evans är konsthantverkare och har mästarbrev i konstsömnadsyrket. Hon förhåller sig fritt till material och tekniker och vill kunna röra sig obehindrat mellan konsthantverk, konst design och slöjd för att hitta nya textila uttryck. Arbetar som lärare i konstsömnad på HV skola samt driver Studio Brieditis & Evans, som ligger bakom de textila hållbarhetsprojekten Re Rag Rug, Do Redo och Hemslöjdens Förlags Lappa & Stoppa häften.  

Utställningen pågår mellan den 24 april - 11 maj 2019.
HÄR kan du läsa mer om utställningen. HÄR kan du besöka Facebook-eventet för vernissagen.HÄR kan du läsa mer om utställare Katarina Evans.
Kontakt Handarbetets Vänner, Caroline Östlund, info@hv-textil.se, 08-545 686 50.

Hitta hit:
Galleriets öppettider: ons-fre 12-16, lör 11-16. Även öppet röda dagar.
Vernissagedagar öppnar vi kl. 17.00.
Djurgårdsslätten 82-84. Hållplats Skansen (spårvagn linje 7 eller buss 67)

HVs utåtriktade verksamhet stöds av Kulturrådet och
Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Fotograf: Katarina Evans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar